ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης,
εν δράσει....
Από το βάψιμο,στη συναρμολόγηση,το γράψιμο και η πρώτη τοποθέτηση στην κρυόβρυση για απόλαυση δροσιάς,ηρεμίας σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον,που απαιτεί το σεβασμό και την προστασία από όλους μας!!!
«Τα μνημεία της φύσης χρειάζονται συντήρηση »
Ο Κοινοτικός Ελαιώνας του Αγίου Αθανασίου Τσαριτσάνης είναι 300 ετών και βρίσκεται υπό προστασία , στην άυλη πολιτιστική κληρονομία της UNESCO , με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης και του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας . Η διατήρησή του , σαν μνημείο της φύσης προϋποθέτει και την φροντίδα του , κλάδεμα ξερών κλαδιών τώρα και αργότερα ήπιο κλάδεμα για ανανέωση , χόρτα κ.α. Το Συμβούλιο Κοινότητας Τσαριτσάνης και ο Δήμος Ελασσόνας να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΣΜΟΥ.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο ,έγινε η πεζοπορία και κοπή πίτας στο καταφύγιο-παρατηρητήριο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
Η εκδήλωση είχε πεζοπορία ,τυχερούς, δώρα μαζί με ενδιαφέροντα συμβάντα που δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο.


Τυχεροί της ημέρας
Ο Άλντο Κότσκος
Και για τους ενήλικες
Ο Θανάσης Νούσιας
Τυχερή επίσης και η Ανδρομάχη Γκόγκου στην αναζήτηση του κρυμμένου δώρου μέσα σε ένα καρύδι. Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα του Θανάση Νούσια που έγινε παιχνίδι.
Τα δώρα προσέφεραν .
Ένα ρολόι -Βίκτορας Ματθαίος
Μια τούρτα – Δημήτρης Μιχούλης
Ένα βιβλίο - Ουρανία Βαθράκη


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ « ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ –ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»

 

Περπατάμε, γνωρίζουμε τη φύση και τα βότανα, αναβιώνουμε τα έθιμα. Η Ομάδα των φίλων του βουνού και του δάσους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, διοργανώνει πεζοπορία-περιβαλλοντικό μονοπάτι και κοπή πίτας στο καταφύγιο-παρατηρητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Ξεκινάμε στις 9π.μ.από το χώρο της Αγίας Παρασκευής Τσαριτσάνης. Η διαδρομή είναι ήπια, για όλες τις ηλικίες, από τα μονοπάτια Νο 3-4-6. Η κοπή πίτας θα γίνει στις 11 π.μ. Υπενθυμίζουμε στους φίλους πεζοπόρους και αθλητές να φορούν αθλητικά ρούχα και κυρίως παπούτσια για το βουνό, να έχουν νερό και ιδιαίτερα καλή διάθεση. 

Επικοινωνία και πληροφορίες στο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης (κιν.6974083557)

και στην Π.Ο. του ΚΠΕ (κιν. 6946336376)

 
 
 

Η καταγραφή δικτύου μονοπατιών της Τσαριτσάνης στο Δασαρχείο Ελασσόνας

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, σε μια πολύχρονη  προσπάθεια με τη συμβολή και συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του βουνού και του δάσους κατέγραψε ένα δίκτυο μονοπατιών της περιοχής Τσαριτσάνης, στους πρόποδες του Ολύμπου.

  Στις 21-6-18, παρέδωσαν, σε ηλεκτρονική μορφή, στο Δασαρχείο Ελασσόνας και στη Δασάρχη Ζωή Φτίκα, για την ένταξή τους στο μητρώο μονοπατιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος-Συντονιστής του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Θάνος Βαθράκης και ο Γιάννης Κηπουρός, πολιτικός  μηχανικός, συντονιστής της καταγραφής και επεξεργασίας των στοιχείων για τα μονοπάτια που έγιναν, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου νόμου για τα πεζοπορικά, ορειβατικά μονοπάτια.

Η δημόσια αναγνώριση της δωρεάν προσφοράς διαχρονικά για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο, την κοινωνία και τον τόπο  είναι σημαντική και παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης με ανιδιοτέλεια, για όλους.

Με σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του τόπου και σ’ αυτόν τον τομέα του τουρισμού, με πρωτότυπες και καινοτόμες δραστηριότητες, τη φυσική άσκηση, την απόλαυση της φύσης ,τη γνωριμία με τα άγρια χόρτα και τα βότανα, τη γνώση του πολιτισμού και της ιστορίας της Τσαριτσάνης.

Το πρώτο σημαντικό  βήμα εκκίνησης έγινε και σύντομα θα ακολουθήσουν το δεύτερο και το τρίτο, εξίσου σημαντικά, για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

  • ΧΑΡΤΗΣ
  • ΔΡΟΜΟΙ
  • ΤΣΟΥΚΑ

ΧΑΡΤΗΣ

ΔΡΟΜΟΙ

ΤΣΟΥΚΑ








Copyright  ©   2018     ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ



ΚΛΕΙΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Εξωραϊστικός  Σύλλογος Τσαριτσάνης

 

Μετά τις  εκλογές στις 04-02 2018  στις οποίες συμμετείχαν και ψήφισαν 133 μέλη και φίλοι του συλλόγου, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 06-02-2018 ως εξής:

 

Βαθράκης Θάνος            Πρόεδρος- Συντονιστής

Τάσκας   Στέφανος          Αντιπρόεδρος

Χατζηαυγέρη Ειρήνη       Γενική Γραμματέας

Μανουλιάς Θανάσης       Ταμίας

Πλατίκας Μιχάλης          Έφορος Υλικών

Αδαμούλα  Βάσω            Μέλος

Πάσχος  Αντώνης            Μέλος

 

Ε.Ε.

Βουλγαρούλης Θόδωρος

Γουναράς  Δημήτρης    

Κηπουρός Γιάννης