ΔΡΑΣΕΙΣ

Τά τρία χρήσιμα εργαλεία, τσουγκράνα, ψαλίδι κλαδέματος, και σκαλιστήρι για τον καθαρισμό των μονοπατιών για ασφαλείς και απολαυστικές πεζοπορίες για όλους μας.Να βάλουμε το λιθαράκι,ο καθένας μας,είναι κοινωνική προσφορά !!!⁰
Εξωραϊστικός
Σύλλογος
Τσαριτσάνης
Το 2ο κύμα κοινωνικής προσφοράς,από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης,συνεχίστηκε με τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στα πεζούλια των βρύσεων,εντός και εκτός σχεδίου πόλεως Τσαριτσάνης,που σημειωτέον επείγει η αναθεώρηση και η επέκτασή του,καθώς και η αξιοποίηση των πηγών που απέμειναν.......και φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να μολύνουμε τους χώρους αναψυχής, στάσεις ξεκούρασης και δροσιάς.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου για την σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά τους!!!
Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος,1 έως 5 Ιουλίου 2020
,υπό την αιγίδα του Δήμου.
Με την συμμετοχή του Εξωραιστικου Συλλόγου Τσαριτσάνης,πραγματοποιήθηκαν...
Ζωγραφική για παιδιά στην Κρυόβρυση, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020,παιχνίδια,αφήγηση παραμυθιών και πέταμα σβόλων στο δάσος, με κουκούτσια από καρόμηλα.
Πεζοπορία με ξενάγηση-ενημέρωση γις τις δέσεις,τα βότανα,τους κάκτους,καθαρισμό και σήμανση μονοπατιών,παιχνίδια και απόλαυση της φύσης!!!

Η κοινωνική προσφορά του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.με την σημαντική και ανιδιοτελή συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου με δουλειά φυσικά,έφτασε στο τέλος με την τοπθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων,στις γειτονιές,Αλκαζάρ,Μπουμπουτσιά,Παναγιά και στους χώρους αναψυχής,στην Κρυόβρυση και στον ΑΪ-Θανάση,Τσαριτσάνης!!!

Πρόγραμμα δράσεων
του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης
σε συνεργασία και με άλλους Συλλόγους στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος,από 1-έως 5 Ιουλίου 2020,υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας,σε χώρους αναψυχής,σε μπαξέ και στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους Τσαριτσάνης
Α)1-7-20 Τετάρτη ώρες 9π.μ.-…..
Διαμόρφωση,καλλωπισμός της παραποτάμιας περιοχής Κρυόβρυσης, με κόψιμο χόρτων,βάψιμο –συντήρηση τραπεζοκαθισμάτων,καθαριότητα,σκάλισμα φύτεμα λουλουδιών.Καθαρισμό,σήμανση μονοπατιού προς τον Προφήτη Ηλία
Β)2-7-20 Πέμπτη ώρες 9.45΄ π.μ.-……
Ζωγραφική για παιδιά στην Κρυόβρυση,παιχνίδια στο δάσος,αφήγηση παραμυθιών
Γ)3-7-20 Παρασκευή ώρες 9.30΄π.μ.-…….
Επίσκεψη-ενημέρωση σε μπαξέ με παραδοσιακές ποικιλίες και φυσική καλλιέργεια(Δρόμος Τσαριτσάνης-Ελασσόνας,ανάμεσα στις γέφυρες του Πόντικα και του Καβουρόλακα)
Δ)4-7-20 Σάββατο 9.30΄π.μ.Πεζοπορία,σήμανση καθαρισμό μονοπατιών,ξενάγηση,παιχνίδια για τα παιδιά
Ξεκίνημα από Αγία Παρασκευή 9.30΄π.μ.-κουκουβίτσα,νερόμυλοι,Κρυόβρυση
Ε)5-7-20 Κυριακή ώρες 9π.μ.-……
Τοποθέτηση παγκάκια σε πεζούλια ,στις βρύσες
Βάψιμο τραπεζοκαθίσματα,κιόσκι,καθαριότητα στην περιοχή Αγίου Αθανασίου
Πληροφορίες- Θάνος Βαθράκης κιν. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

 
 
 
 
 
Γράψτε ένα σχόλιο...
 
 
 
Προτάσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης
για να συμπεριληφθούν στις υπόλοιπες δράσεις για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης
της προστασίας του περιβάλλοντος,από το Δήμο Ελασσόνας,1 έως 5 Ιουλίου 2020
1)Καθαρισμό και σήμανση των μονοπατιών Νο1 (Αγία Παρασκευή-Κρυόβρυση-Σμίξη&Νο7 Προφήτη Ηλία)
2)Διαμόρφωση χώρων αναψυχής Π.χ. Κρυόβρυση-Αϊ-Θανάση
3)Ζωγραφική για παιδιά στην Κρυόβρυση
4)Παιχνίδια για παιδιά στο δάσος
5Πεζοπορίες στο δάσος,γνωριμία με τα βότανα
6)Επίσκεψη-ενημέρωση σε μπαξέ-κήπο με καλλιέργεια παραδοσιακών φυτών και σπόρων στην Τσαριτσάνη
Καλούμε όλους τους Φορείς τους Συλλόγους και τους Ενεργούς πολίτες της Τσαριτσάνης σε συνεργασία για κοινές περιβαλλοντικές δράσεις.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος-Συντονιστής
Θάνος Βαθράκης- κιν.6974083557
Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Ξεκίνησε με εθελοντική εργασία φίλων και μελών του Εξωραϊστικού συλλόγου η βαφή τριών τραπεζοκαθισμάτων , η βαφή επίσης σε άλλα τρία παγκάκια με πλάτη καθώς και παγκάκια τα οποία θα τοποθετηθούν στις βρύσες, επίσης βαφή και σήμανση πινακίδων πληροφόρησης για πεζοπόρους και αθλητές ,που θα τοποθετηθούν στα μονοπάτια του δάσους της Τσαριτσάνης. Η αρχική δαπάνη αγοράς της ξυλείας καστανιάς ανέρχεται στα 700 ευρω .Η εργασία θα συνεχιστεί με ένα ακόμα βάψιμο προστασίας και τη συναρμολόγηση προκειμένου σε συνεννόηση με το συμβούλιο κοινότηταςΤσαριτσάνης και το δασαρχείο να τοποθετηθούν σε χώρους αναψυχής.

Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, Τσαριτσάνη 27-05-2020

Δ/νση: Τσαριτσάνη 40200                                                                                 Αρ.Πρωτ.4                   

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα: http://exoraistikos-tsaritsanis.gr/

Σελίδα Facebook : Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης

Πληροφορίες: Θάνος Βαθράκης

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. : 6974083557

 

ΠΡΟΣ

  1. Δήμο Ελασσόνας
  2. Δασαρχείο Ελασσόνας
  3. Συμβούλιο Κοινότητας Τσαριτσάνης

 

ΘΕΜΑ:  «Προσφορά τραπεζοκαθισμάτων- παγκάκια και ταμπέλες»

 

            Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης , στο πλαίσιο των δράσεων εξωραϊσμού και καλλωπισμού διαφόρων φυσικών χώρων και τοποθεσιών αναψυχής εντός και εκτός σχεδίου πόλης της Τσαριτσάνης και με σκοπό να διευκολύνει τους επισκέπτες και συμπολίτες μας, προτίθεται να προσφέρει τρία (3) τραπεζοκαθίσματα, παγκάκια με πλάτη και άλλα παγκάκια για τα πεζούλια κυρίως στις βρύσες καθώς και ξύλινες ταμπέλες σήμανσης και πληροφόρησης των μονοπατιών.

            Από κοινού και σε συνεργασία να τα τοποθετήσουμε στους πιο κατάλληλους χώρους όπως π.χ. Κρυόβρυση, Αϊ Θασάνης, Αγία Τριάδα και σε διάφορα πάρκα και χώρους εντός , στις γειτονιές , της Τσαριτσάνης , για τη χρήση όλων , πάντα με σεβασμό  στο περιβάλλον.   

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Ο Πρόεδρος – Συντονιστής                                                                Ο Γραμματέας

 

 Θάνος Βαθράκης                                                                             Γιώργος Αναγνωστούλης

 

Μαζεύουμε καπάκια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης,μαθαίνουμε για την ανακύκλωση.Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,με τη συνεργασία φορέων,συλλόγων,σχολείων και ατόμων συνεχίζει την προσπάθεια για στήριξη των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη,με αξιοπρέπεια.Από κοινού με το Σύλλογο Εθελοντών Ελασσόνας μαζεύουμε τα καπάκια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης για το Γιώργο από τη Λάρισα.Φέρτε καπάκια και στην Τσαριτσάνη,στο χώρο του Άρη Ράμμου έως στις 20 Μαϊου,να τα συσκευάσουμε και να ταξιδέψουν για Λάρισα.......,εμείς φυσικά συνεχίζουμε.......!!!  

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,στο πλαίσιο των δράσεων ,Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς,διέθεσε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σε οικογένειες και άτομα ,από την Τσαριτσάνη, που τα’χουν  περισσότερη ανάγκη.Τα τρόφιμα  συγκεντρώθηκαν το τελευταίο διάστημα και κυρίως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης¨,Ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και φυτών-Προϊόντα υγιεινά,νόστιμα και θρεπτικά¨,που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαϊου στην κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης.Συνεχίζουμε........

Το Δ.Σ.,

  Τα καπάκια αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ανακύκλωσης ταξίδεψαν ….για το Γιώργο στη Λάρισα.

 Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία, Νηπ/γεία,φροντιστήρια ,το Σύλλογο,πλέον,Ελασσονίτες Εθελοντές-Ενεργοί Πολίτες και τη συμμετοχή με εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά, πολιτών αλλά και παιδιών από όλη την Ελλάδα (Βόλο,Λάρισα,Θεσ/νίκη,Αθήνα) και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας,μάζεψαν τα καπάκια της ανθρωπιάς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή και να χαρίσουμε έτσι, ένα χαμόγελο επιπλέον στο Γιώργο και την οικογένειά του.Επίσης τη μεταφορική του Βασίλη Πλιάτσικα για τη δωρεάν μεταφορά,τα καπάκια, στη Λάρισα,καθώς και τον Άρη Ράμμο για το χώρο που μας διέθεσε και θα συνεχίσει,για την αποθήκευσή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης πρόσφεραν καπάκια ανθρωπιάς και στο Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας,με διαδρομή στο κοινωνικό παντοπωλείο και αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Συνεχίζουμε να μαζεύουμε στον ίδιο χώρο τα καπάκια της ανθρωπιάς και να καλλιεργούμε την αλληλεγγύη και το πνεύμα της ανακύκλωσης.

Καλούμε τους  φορείς και συλλόγους αλλά και τους πολίτες για συμμετοχή και κοινές δράσεις για όλα τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.

Το Δ.Σ.  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

  • ΧΑΡΤΗΣ
  • ΔΡΟΜΟΙ
  • ΤΣΟΥΚΑ

ΧΑΡΤΗΣ

ΔΡΟΜΟΙ

ΤΣΟΥΚΑ
Copyright  ©   2018     ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣΚΛΕΙΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Εξωραϊστικός  Σύλλογος Τσαριτσάνης

 

Μετά τις  εκλογές στις 04-02 2018  στις οποίες συμμετείχαν και ψήφισαν 133 μέλη και φίλοι του συλλόγου, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 06-02-2018 ως εξής:

 

Βαθράκης Θάνος            Πρόεδρος- Συντονιστής

Τάσκας   Στέφανος          Αντιπρόεδρος

Χατζηαυγέρη Ειρήνη       Γενική Γραμματέας

Μανουλιάς Θανάσης       Ταμίας

Πλατίκας Μιχάλης          Έφορος Υλικών

Αδαμούλα  Βάσω            Μέλος

Πάσχος  Αντώνης            Μέλος

 

Ε.Ε.

Βουλγαρούλης Θόδωρος

Γουναράς  Δημήτρης    

Κηπουρός Γιάννης